Добредојдовте на викикнигата за кинески јазик, слободен учебник по кинески јазик во облик на стандардниот мандарински (официјалниот кинески во Кина). Ова е содржина на лекции што користат упростени знаци (се употребуваат во Кина, Сингапур и Малезија).

Забранетиот град во Пекинг 北京紫禁城

Напомена: За да можете да ја користите книгава, вашиот прелистувач мора да е наместен да прикажува кинески знаци. Ако знаците во сивата кутија подолу изгледаат како квадратчиња или глупости како �?�?􏿾, тогаш прелистувачот не ви е правилно прилагоден.

我们需要您帮助!如果您谙悉中文,请協助编撰本教科书。
我們需要您的幫助,如果您諳悉中文,請協助編撰本教課書。


Лекции / 课程 уреди

Вовед / 介绍

Изговор / 发音

Текстови на лекциите / 课文

Прилози / 附录 уреди

Поврзани книги уреди


Учесници уреди